2.10.06

Sobre Salvador

M'ha resultat difícil veure Salvador sense plorar. Finalment, se m'han escapat algunes llàgrimes d'emoció. El film sobre el militant anarquista Salvador Puig Antich desperta consciències més enllà del simple esbós d'una figura captivadora. Més que cinematogràfic, el film de Manuel Huerga és un exercici de salut democràtica que s'hauria de visionar a totes les escoles.
"Més que cinematogràfic, el film de Manuel Huerga és un exercici de salut
democràtica que s'hauria de visionar a totes les escoles."
La mirada de Salvador, les seves paraules i els seus actes, ens duen a recordar en què va haver-hi una època a Espanya en què els dissidents morien pel vergonyós i sinistre mètode del garrot vil. Aquest no només és una prova que el règim franquista era tercermundista i medieval en les seves decisions, sino que també dona fe de la noblesa i valentia de les autoritats nacionals.
D'altra banda, Salvador, ens anima a continuar lluitant, desperts per aconseguir els nostres somnis, siguins quins siguin. Ja va siguent hora que fem valer allò tan de moda de la "recuperació de la memòria històrica" i que revindiquem tots plegats figures combatives del nostre imaginari col·lectiu com ara la de Puig Antich. Segurament que si aquesta pel·lícula hagués estat una producció nordamericana sobre qualsevol dissident, hauria estat un èxit mundial.

1 comentario:

Miguel dijo...

I agree Óscar, I agree...